Light&Bench

Light & Bench var et værk i ProKKs gruppeudstilling UP! – en opløftende udstilling i det offentlige rum i Aarhus bestående af en række stedspecifikke kunstværker, der opfordrer os til at løfte blikket og kigge OP – se verden med nye øjne og lade os overraske.

Light & Bench er en intervention på Frederiksbjerg Torv i Aarhus, hvor pladsen er blevet tilføjet en neon-installation og en mængde ekstra bænke. Neon-installationen og bænkene er placeret så de danner en visuel form både set fra pladsen og fra de omkringliggende lejligheder.

TSM/ Light er en abstrakt konstruktion af bøjede neonrør i forskellige farver monteret på taget af pladsens pølsevogn.

TSM/ Bench er en åben konstruktion af bænke, der er monteret på pladsen i et ordnet mønster.

Projektet er udviklet og udført af Temporary Stays and Moves (TSM):
Birgitte Munk, Sanne Grauengaard, Katrine Hvid, Dorte Kyhn, Bodil Andersen Porse og Anja Christensen.
Temporary Stays and Moves laver værker, der udforsker det søgende, transformation og mobilitet. Nærvær og det spontane er centralt, når gruppen sammen bevæger sig ud i det offentlige rum.

UP! er den den sidste i en række af fem udstillingsprojekter på ProKK’s flerårige udstillingsserie OUT OF THE BOX, som indgår i Europæisk kulturhovedstad 2017. OUT OF THE BOX gør opmærksom på at kunsten lever og er i stand til at skabe refleksion og gå i dialog med verden uden for kunstinstitutionens mure.

UP! er støttet af: ​Aarhus kommune og Fonden 2017

Anja Christensen - Billedkunstner